Vochtbestrijding

vochtige buitenmuren en gevels

SL Construct bv, Oudenaarde - Horebeke, Oost-Vlaanderen, België

info@vochtbestrijding-oudenaarde.be
0485 42 29 85 of 0468 06 48 58

 

 


Behandelen van vochtige buitenmuren en gevels :

Samen met opstijgend vocht zijn vochtige buitenmuren één van de meest vervelende vochtproblemen.
Het is absoluut nodig om de oorzaak van het vochtprobleem tijdig op te sporen en te behandelen; de schade is anders niet te overzien.

Poreus geworden metselwerk of beschadigd voegwerk zijn dikwijls de oorzaak van vochtige buitenmuren en gevels.
Uiteraard zijn oudere bouwwerken gevoeliger voor dit probleem.
Het spreekt vanzelf dat gevels en buitenmuren die naar het zuidwesten gericht zijn, meer last hebben van regen en vocht...

Bij het behandelen van vochtige buitenmuren en gevels gaan wij als volgt te werk :

  • de buitenmuur of gevel wordt hervoegd na een grondige inspectie. Het beschadigde of ontbrekende voegwerk kan aan de oorzaak liggen van het vochtprobleem. Na het uitslijpen worden voegen terug gevuld met voegmortel. Indien het metselwerk in goede staat verkeert, kan hervoegen voldoende zijn om verdere vochtinsijpeling te bestrijden.
  • impregneren of hydrofoberen is de ideale oplossing om poreus metselwerk vochtdicht te krijgen. Het impregnatiemiddel (of hydrofuge) zorgt ervoor dat vocht en regen geen pak meer krijgen op de stenen. De hydrofuge wordt verneveld over het oppervlak van de muur tot die verzadigd is.
  • indien vochtige buitenmuren en gevels in een zeer slechte staat zijn, is het bekleden ervan de beste oplossing. Dit kan zowel door het aanbrengen van een vochtwerende crepi of door het plaasten van steenstrips. Extra voordeel van deze methode is dat er eerst een isolatielaag kan aangebracht worden. Zo slaat u twee vliegen in één slag. En de isolatiepremie is mooi meegenomen !

Vochtige gevels of buitenmuren behandelen is het werk van een vakman. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.